top of page

Η μεταγραφή του Ginola που δεν έγινε ποτέ

Μια μεγάλη μορφή των 90s ο David Ginola εξιστόρησε πρόσφατα τους λόγους για τους οποίους δεν κατάφερε να αγωνιστεί στην Barcelona παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος και η ομάδα ήθελαν να συνεργαστούν.

Πριν πάει στη Newcastle, ο Γάλλος μέσος αγωνιζόταν στην Paris Saint-Germain, όπου ξεχώριζε για το ταλέντο του. Το 1994 ο Ginola έλαβε μια πρόσκληση από τον τότε προπονητή της Barca Johan Cruyff για να παίξουν γκολφ μαζί. Εκεί ο Cruyff του είπε πως το επόμενο καλοκαίρι θα τον ήθελε στην ομάδα.


Ο Ginola περίμενε καρτερικά το καλοκαίρι του 1995 την πρόταση, όμως η απάντηση που έλαβε ήταν πως δεν χώραγε στο ρόστερ. Η Newcastle βρήκε την ευκαιρία και πήρε τον παίκτη μέσα από τα χέρια της Arsenal και σε μια μαγική σεζόν, οι Magpies έχασαν μόλις για 4 βαθμούς το πρωτάθλημα από την Manchester United.

To καλοκαίρι του 1996 ο Ginola δέχτηκε κλήση από τον Bobby Robson (που μόλις είχε αναλάβει την Barcelona ως προπονητής) ο οποίος τον ενημέρωσε πως η ομάδα θα καταθέσει πρόταση 6 εκατομμυρίων λιρών για να τον αποκτήσει. Η Newcastle την απέρριψε, όπως και τη δεύτερη που ήταν αξίας 12 εκατομμυρίων.

Ο coach Kevin Keegan ήταν αυτός που πήρε την απόφαση να μείνει ο παίκτης στην ομάδα, κάτι που εκνεύρισε πολύ τον Ginola. Όμως ο Keegan βρήκε τον τρόπο να φτιάξει τις σχέσεις τους και να του δώσει κίνητρο να μείνει.

Η ξαφνική αποχώρηση του Keegan στις αρχές του 1997 ήταν "πισόπλατη μαχαιριά" όπως δήλωσε πρόσφατα ο Ginola. Ο ίδιος είχε πάρει την απόφασή του να αποχωρήσει. Δυστυχώς για εκείνον η Barcelona δεν ενδιαφέρθηκε να τον κάνει δικό της, όμως όπως γνωρίζετε, ο Γάλλος έκανε μια εξαιρετική καριέρα στην Tottenham και ύστερ στις Aston Villa και Everton.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

Comentários


bottom of page