top of page

Ένταση στα αποδυτήρια της εθνικής Ιρλανδίας

Την περασμένη Πέμπτη 12/11, η εθνική Αγγλίας υποδέχτηκε την εθνική Ιρλανδίας για φιλική αναμέτρηση στο Ιστορικό Wembley όπου οι Άγγλοι πήραν μια εύκολη νίκη με 3-0.


Ποια είναι η είδηση στο παραπάνω θέμα; Ο προπονητής της Ιρλανδίας Stephen Kenny φημολογείται πως πριν τον αγώνα έδειξε ένα βίντεο στους παίκτες του στα αποδυτήρια. Στο βίντεο αυτό απεικονίζονταν οι τεταμένες σχέσεις που έχουν μεταξύ τους τα 2 έθνη, σε μια προσπάθεια να δοθεί κίνητρο στους ποδοσφαιριστές για τον αγώνα.

Κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν και Αγγλικές ρίζες, παραπονέθηκαν πως το βίντεο δεν ήταν απλά για να τονώσει το ηθικό των παικτών, αλλά ξεπέρασε τα όρια του αθλητικού ιδεώδους και έφτασε εκείνα της προπαγάνδας. Ακούγεται πως στο βίντεο υπήρχαν και εικόνες από το Easter Rising του 1916, όταν ακόμα η Ιρλανδία ήταν ολόκληρη κάτω από το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ιρλανδοί αναζητούσαν την ανεξαρτησία τους.

Η Ποδοσφαιρική Ένωση της Ιρλανδίας έχει διεξάγει έρευνα για το γεγονός αυτό και πλέον η θέση του Kenny ως προπονητή, σε συνδυασμό με τη μέτρια εικόνα της ομάδας στα παιχνίδια, θεωρείται κρίσιμη.

Εμείς πιστεύουμε πως το ποδόσφαιρο (και η μπύρα) είναι για να ενώνει και όχι για να χωρίζει. Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε να μάθουμε πόσο αληθές είναι το παραπάνω και αν θα τιμωρηθεί τελικά ο Ιρλανδός Coach.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

Comments


bottom of page