top of page

Stadium Wednesdays - Falkirk Stadium

Το Falkirk Stadium βρίσκεται στο Falkirk της Σκωτίας, στην κομητεία Stirlingshire. Άνοιξε τις πύλες του το 2004 και σήμερα χωράει 7.937 θεατές. Είναι η έδρα της Falkirk F.C. η οποία αγωνίζεται στη Σκωτσέζικη Championship.



Η Falkirk ιδρύθηκε το 1876 και από το 1885 έως και το 2003 αγωνιζόταν στο Brockville Park, ένα γήπεδο που χωρούσε περίπου 7.500 οπαδούς. Το 2003 αποφασίστηκε η πώληση του παλαιού γηπέδου και η ανέγερση του νέου, σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα. Για τη σεζόν 2003-2004 η Falkirk αναγκάστηκε να αγωνιστεί στο γήπεδο της τοπικής αντιπάλου Stenhousemuir.


Λίγο πριν το ξεκίνημα της σεζόν 2004-2005 το Falkirk Stadium ήταν έτοιμο μόνο με την μεγάλη δυτική κερκίδα, και τότε μπορούσε να φιλοξενήσει περίπου 4.000 θεατές. Τον Ιούλιο του 2004 δόθηκε το πρώτο φιλικό στο νεοσύστατο γήπεδο απέναντι στην Dundee FC, ενώ έναν μήνα μετά έγινε και το πρώτο επίσημο παιχνίδι απέναντι στη Hamilton Academical.


Πλέον το γήπεδο έχει τρεις κερκίδες. Μετά από την δυτική που υπήρχε εξαρχής, κατασκευάστηκε η βόρεια το 2005 και η νότια το 2009, εξασφαλίζοντας στο γήπεδο τη σημερινή του χωρητικότητα. Το 2013 προστέθηκε ένας νέος συνθετικός χλοοτάπητας ο οποίος αντέχει τον κρύο Σκωτσέζικο χειμώνα. Από το 2018 εκτός από τη Falkirk, το γήπεδο χρησιμοποιεί και η East Stirlingshire, η οποία είναι μεγάλη αντίπαλος της Falkirk, αλλά αγωνίζεται σε ημιεπαγγελματική κατηγορία. Να προσθέσουμε πως το γήπεδο έχει αποτελέσει προσωρινή έδρα στην ομάδα του πανεπιστημίου του Stirling αλλά και στην ιστορική Queen's Park.


Εκτός από τους αγώνες της Falkirk, το γήπεδο έχει φιλοξενήσει και αγώνες της γυναικείας εθνικής ομάδας της Σκωτίας, αλλά και των μικρότερων εθνικών ομάδων. Επιπλέον, έχουν γίνει και αγώνες ράγκμπι αλλά και μεγάλες συναυλίες όπως των Killers, Status Quo και Elton John.


Αυτή ήταν η ιστορία του Falkirk Stadium. Στο επόμενο Stadium Wednesdays θα μάθουμε περισσότερα για το Falmer Stadium της Brighton!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page