top of page

Stadium Wednesdays - Ewood Park

Το Ewood Park βρίσκεται στο Blackburn του Lancashire και είναι η έδρα της Blackburn Rovers από το 1890, παρότι άνοιξε τις πύλες του το 1882. Είναι από τα παλαιότερα αγγλικά γήπεδα, ενώ έχουν γίνει εργασίες βελτίωσης σε 5 διαφορετικές περιόδους. Σήμερα το Ewood Park χωράει 31.367 θεατές.



Αρχικά το γήπεδο δεν χρησιμοποιούταν μόνο για ποδόσφαιρο αλλά και για στίβο. Όμως από το 1890 όταν και η Rovers μετακόμισε εκεί, φιλοξενεί αποκλειστικά ποδοσφαιρικούς αγώνες. Το 1913 το γήπεδο γλίτωσε τα χειρότερα καθώς το κίνημα των Σουφριζάτων προσπάθησε να το κάψει, ευτυχώς όμως η προσπάθεια αυτή ήταν αποτυχημένη. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 80 δεν είχαν γίνει πολλές μεγάλες αλλαγές στο Ewood Park. Τότε όμως αλλάξαν πολλά.


Η έλευση του νέου προέδρου της ομάδας Jack Walker θα έφερνε μεγάλες αλλαγές στο γήπεδο, σε συνδυασμό με το Taylor Report που υποχρέωσε τις ομάδες να μετατρέψουν τα γήπεδα σε αποκλειστικά για καθήμενους οπαδούς. Ο Walker αποφάσισε να ανακατασκευάσει τις τρεις κερκίδες και να κάνει το Ewood Park ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα στην Αγγλία. Και το κατάφερε.


Πλέον η μόνη παλαιά κερκίδα είναι η Riverside Stand, η μοναδική με μονό διάζωμα. Παρότι υπάρχουν πλάνα για την ανακατασκευή της, κάτι τέτοιο δεν έχει προχωρήσει ακόμα. Η Jack Walker Stand είναι η μεγαλύτερη κερκίδα, χωράει 11.000 οπαδούς, έχει τα αποδυτήρια αλλά και τις επίσημες θέσεις. Η Ronnie Clayton Blackburn End πήρε το όνομά της από τον ομώνυμο θρύλο της ομάδας και έξω από αυτή θα βρείτε την μπουτίκ. Τέλος, η Bryan Douglas Darwen End πήρε το όνομά της αρχικά από τη κωμόπολη Darwen που βρίσκεται λίγο πιο κάτω και μετέπειτα από τον θρύλο της ομάδας. Χωράει 8.000 θεατές και φιλοξενεί το "Legend's Lounge".


Εκτός από τα ματς της Blackburn, στο Ewood Park έχουν γίνει και 2 αγώνες της εθνικής Αγγλίας, αλλά και έξι ημιτελικοί του FA Cup. Να αναφέρουμε επίσης πως το γήπεδο χρησιμοποιήθηκε για τους αγώνες του Euro γυναικών το 2095 στο οποίο φιλοξένησε και τον τελικό τον οποίο κέρδισε η ομάδα της Γερμανίας.


Αυτή ήταν η ιστορία του Ewood Park. Θα επιστρέψουμε την επόμενη εβδομάδα με το Excelsior Stadium στη Σκωτία!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

コメント


bottom of page