top of page

RetroWednesdays - Newcastle United at the 2003–04 UEFA Cup

Οι Magpies έχοντας τερματίσει 3οι στο πρωτάθλημα της σεζόν 2002-2003 είχαν εξασφαλίσει την παρουσία τους στον Τρίτο Προκριματικό Γύρο του Champions League. Δυστυχώς αποκλείστηκαν από την Partizan στα πέναλτι και εν τέλη συνέχισε στο Κύπελλο UEFA.



Εκεί λοιπόν, στον Πρώτο Γύρο, κληρώθηκε με την Ολλανδική Breda. Η σειρά αυτή ήταν παράσταση για έναν ρόλο και έτσι η Newcastle με δύο νίκες και συνολικό σκορ 6-0 πέρασε στην επόμενη φάση.


Ο Δεύτερος Γύρος, την έφερε αντιμέτωπη με την Βασιλεία. Σε ένα χορταστικό ματς, οι Άγγλοι κατάφεραν και πήραν ένα μεγάλο διπλό στην Ελβετία με 2-3. Στο δεύτερο παιχνίδι, ενα αυτογκόλ των Ελβετών στο 14, τους έβγαλε νωρίς από το παιχνίδι της πρόκρισης και έτσι η Newcastle συνέχισε την πορεία της.


Η αντίπαλος στον Τρίτο Γύρο ήταν η Valerenga. Σε ένα δύσκολο ματς στο Όσλο, οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Στο St. James Park όμως οι Magpies ήταν ανώτεροι, κέρδισαν με 3-1 και πήραν τη πρόκριση για τον επόμενο γύρο.

Εκεί την περίμενε η Ισπανική Μαγιόρκα η οποία θεωρείτο ένα από τα φαβορί για τον τίτλο. Η Newcastle διέψευσε αυτό το γεγονός εντελώς στον πρώτο αγώνα κερδίζοντας με 4-1, ενώ πήρε και το διπλό με 0-3 μαζί με μια πανηγυρική πρόκριση!


Στα προημιτελικά οι Magpies θα αντιμετώπιζαν την PSV. Στο Αϊντχόφεν, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν γκολ και εντυπώσεις και έμειναν στο 1-1. Στον επαναληπτικό η Newcastle προηγήθηκε νωρίς με τον συνήθη ύποπτο Alan Shearer αλλά ισοφαρίστηκε με πέναλτι του Mateja Kezman. O αείμνηστος Gary Speed σκόραρε στο 69ο λεπτό και έδωσε την πρόκριση στους Άγγλους.


Για να προκριθεί στον τελικό η Newcastle θα έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Marseille. Το πρώτο ματς έγινε στην Αγγλία και έληξε 0-0. Στη Μασσαλία όμως, οι Γάλλοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν την πρόκριση νικώντας με 2-0. Σκόρερ και των δύο τερμάτων ήταν ο νεαρός τότε Didier Drogba.


Για την ιστορία, η Marseille δεν τα κατάφερε στον τελικό του Γκέτεμποργκ καθώς ηττήθηκε από τη Valencia του Rafa Benitez.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page