top of page

H Sheffield FC επιστρέφει στο σπίτι της


Κάθε ποδοσφαιρόφιλος που αγαπάει πραγματικά το άθλημα, έστω και ένα πολύ μικρό κομμάτι του υποστηρίζει την Sheffield FC. Ο λόγος είναι απλός αν σκεφτείτε πως μιλάμε για την πιο παλιά ομάδα στον κόσμο με το έτος ίδρυσης της να είναι το μακρινό 1857.

Η ομάδα αυτή την στιγμή αγωνίζεται στην Northern Premier League, Division One South East (8η κατηγορία Αγγλίας), αλλά λόγω της απουσίας γηπέδου δεν αγωνίζεται στο Sheffield αλλά στο Dronfield του Derbyshire.


Τα ευχάριστα νέα του Σαββατοκύριακου λοιπόν είναι πως η ομάδα έπειτα από δύο δεκαετίες θα επιστρέψει στην πόλη της, το Sheffield.


Ο ιδιοκτήτης της ομάδας ανακοίνωσε πως είναι αισιόδοξος πως στα επόμενα 2 χρόνια θα χτιστεί ένα νέο γήπεδο 4000 θέσεων για την ομάδα (φωτο) καθώς και ένας χώρος όπου θα εκτίθενται ιστορικά κειμήλια της ομάδας καθώς και του ποδοσφαίρου. Άλλωστε μιλάμε για την πόλη στην οποία δημιουργήθηκαν οι κανόνες του ποδοσφαίρου.


Όπως το καταλαβαίνουμε εμείς, η ομάδα θέλει να φτιάξει κάτι παρόμοιο με το μουσείο του ποδοσφαίρου που βρίσκεται στο Manchester, στο οποίο αν δεν έχετε πάει, να πάτε. Εχει και δωρεάν είσοδο.

Στον χώρο αυτό όπως είπαμε θα φιλοξενηθούν διάφορα κειμήλια και τρόπαια τόσο της ομάδας όσο και άλλων ομάδων όπως των Sheffield United και Wednesday, μεταξύ άλλων. Επίσης το κοινό θα μπορεί να κλωτσήσει μία μπάλα από την εποχή που ιδρύθηκε η ομάδα και να την συγκρίνει με τις σημερινές.


Όπως λέει ο πρόεδρος της ομάδας Richard Tims, θέλει το Sheffield να πάρει την αναγνώριση που του αξίζει, ως η γενέτειρα του ποδοσφαίρου.

‘’Θέλουμε να είναι ένα μέρος όπου τα 3 δισεκατομμύρια φίλοι του ποδοσφαίρου θα μπορούν να επισκεφτούν και να δουν και την πόλη όπου έδωσε στον κόσμο αυτό το πανέμορφο άθλημα.’’

Σε εμάς πάντως μπήκε ήδη στο πρόγραμμα μας να κάνουμε μία επίσκεψη προς Sheffield μεριά το 2023 για μία μέρα αφιερωμένη σε μπύρες, ποδόσφαιρο και επίσκεψη στο μουσείο της πιο παλιάς ομάδας του κόσμου. Σε εσάς;

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

Comments


bottom of page