top of page

H Blackburn Rovers ενώνει την τοπική της κοινότητα


Μία από τις εκπλήξεις της φετινής σεζόν στην Championship είναι αδιαμφισβήτητα η Blackburn Rovers. Οι πάλαι ποτέ νικητές της Premier League δείχνουν εντός του γηπέδου πως έχουν αλλάξει επίπεδο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Το ίδιο όμως σκοπεύουν να κάνουν και εκτός αυτού.


Η ομάδα έχει προσλάβει έναν άνθρωπο και συγκεκριμένα τον Yasir Sufi, ώστε να προσελκύσει κοινό από διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα στο Ewood Park τις ημέρες του αγώνα. To 33% της κοινότητας του Blackburn αποτελείται από μειονότητες, αλλά ανάλογα νούμερα δεν μπορείς να τα δεις και στο γήπεδο. Ο Sufi μάλιστα αναφέρει πως ενώ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Blackburn και έζησε σαν μικρό παιδί το πρωτάθλημα του 1996. Επειδή όμως προέρχεται από ένα τέτοιο πολιτισμικό περιβάλλον, δεν μπορούσε να πάει στο γήπεδο, καθώς οι γονείς του δεν ασχολούνταν καθόλου με το ποδόσφαιρο και δεν τον άφηναν.

Αυτό ακριβώς θέλει να αλλάξει ο Sufi. Θέλει να δώσει την ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά να μπορέσουν να πάνε στο γήπεδο. Πολλοί από τους γονείς που προέρχονται από μειονότητες στην Αγγλία έχουν παλαιωμένες απόψεις για το ποδόσφαιρο και δουλειά του Sufi είναι να τους εξηγήσει πως έχουν αλλάξει τα πράγματα σήμερα. Ενδεικτικό είναι πως η Blackburn Rovers άνοιξε και ένα δωμάτιο προσευχής για τους μουσουλμάνους στο γήπεδο της δείχνοντας έμπρακτα πως είναι φιλόξενη σε όλες αυτές τις ομάδες.



Με λίγα λόγια η Blackburn Rovers θέλει να γίνει η προέκταση της κοινότητας της με όλη τη σημασία της λέξης και κάτι τέτοιο μόνο ευχάριστο είναι τόσο για το ποδόσφαιρο όσο και για την κοινωνία🍺


Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

Comments


bottom of page