top of page

Derby Wednesdays - Steel City Derby

Το Sheffield είναι η μεγαλύτερη πόλη του South Yorkshire και είναι ευρέως γνωστό στη Μεγάλη Βρετανία για τη παραγωγή ατσαλιού, εξ ου και το παρατσούκλι της πόλης Steel City. Αυτό το παρατσούκλι έδωσε το όνομά του στο μεγάλο ντέρμπι της πόλης μεταξύ Sheffield United Football Club και Sheffield Wednesday FC. Οι δύο ομάδες τιμούν την καταγωγή τους χρησιμοποιώντας το ρόδο του Yorkshire πάνω στο σήμα τους.



Συναντήθηκαν πρώτη φορά το 1890 με τη Wednesday Να επικρατεί σε φιλικό ματς με 2-1. Το πρώτο επίσημο ματς ήταν το 1893 όπου έληξε ισόπαλο 1-1. Η μεγαλύτερη νίκη για τη United έγινε το 1951 όταν στο Bramall Lane επικράτησε με 7-3 μπροστά σε 51 χιλιάδες θεατές! Η Wednesday πήρε την εκδίκησή της μετά από λίγα χρόνια. Συγκεκριμένα το 1979 έγινε το Boxing Day Massacre (ναι , σαν σήμερα). Σε εκείνο το ματς στο Hillsborough, οι Blades ήταν σα να μη μπήκαν πότε στον αγωνιστικό χώρο και οι Owls το εκμεταλλεύτηκαν και κέρδισαν με 4-0.


Από το 2000 που η Wednesday υποβιβάστηκε από την Premier League, οι 2 ομάδες βρίσκονται συχνά στην ίδια κατηγορία, και τα derby έχουν γίνει πιο σκληρά. Μάλιστα υπήρχαν πολύ συχνά συμπλοκές οπαδών μεταξύ 2003 και 2008.


Συνολικά σε 130 υπάρχει σχετική ισορροπία με τη United να μετρά 46 νίκες, την Wednesday 42, ενώ τα ισόπαλα ματς είναι επίσης 42.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentarios


bottom of page