Καμία από τις 2 δεν θεωρεί τον άλλον ως τον μεγαλύτερο αντίπαλό της. Ίσως να μην είναι καν στο τοπ 3 τους. Μπορεί πλέον και οι 2 ομάδες να είναι πιο χαμηλής δυναμικής σε σχέση με μερικά χρόνια πριν. Αυτά τα γεγονότα όμως δεν αναιρούν το γεγονός πως κάποτε το Manchester United εναντίον Chelsea Football Club ήταν το πιο εμπορικό και παράλληλα ανταγωνιστικό ντέρμπι στην Αγγλία.
Προφανώς και πριν το 2000 δε ετίθετο θέμα κόντρας. Η Manchester United ήταν με διαφορά η πιο εμπορική και επιτυχημένη ομάδα των 90s ενώ η Chelsea είχε και αυτή μια αρκετά καλή πορεία κατακτώντας ένα FA Cup, ένα League Cup καθώς και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων το 1998.
Η κόντρα προφανώς πήρε τα πάνω της με την έλευση του Roman Abramovich το 2003 όπου στην δεύτερη του χρονιά ως πρόεδρος θα έδινε τον πολυπόθητο τίτλο στους Μπλε του Δυτικου Λονδίνου, τον πρώτο μετά απο 50 χρόνια. Από τη σεζόν 2005-06 έως και τη σεζόν 2010-11 η μια ομάδα θα ήταν η πρωταθλήτρια και η άλλη δεύτερη. Μοναδική εξαίρεση η σεζόν 2008-09 όπου 2η ήταν η Liverpool και η Chelsea 3η.
Σε αυτό το διάστημα η κόντρα γιγαντώθηκε εντός και εκτός γηπέδου, όχι όμως τόσο μεταξύ οπαδών όσο μεταξύ των προπονητών. Οι Sir Alex Ferguson και Jose Mourinho πάντα μας καθήλωναν με τις δηλώσεις τους πριν και μετά τους αγώνες.
Highlight της κόντρας, ο αξέχαστος τελικός του Champions League το 2008 στη Μόσχα, με τον αρχηγό John Terry να γλιστράει και να αστοχεί, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους Κόκκινους Διαβόλους να πάρουν τον τίτλο μετά από λίγα χτυπήματα.
Το πιο πρόσφατο highlight ήταν η πρόσληψη του Mourinho από τη United το 2016, ενώ μόλις 5 μήνες πριν είχε αποχωρήσει από την Chelsea.
Μια κόντρα που τα τελευταία χρόνια ίσως έχει χάσει λίγο την αίγλη του παρελθόντος αλλά ποτέ δεν παύει να είναι ένα παραδοσιακό Αγγλικό ντέρμπι!
Коментари